..Että jos maailmassa ei olisi miehiä, niin mitkä asiat olisikaan niin paljon helpompaa toteuttaa. Tuskin edes olisi sotia, yhdyn tuohon "viisaaseen"mielipiteeseen, että naiset eivät sotisi keskenään asein ja pommein, vaan pyrkisivät keskustelemaan asioista. Naiset naisten maailmassa tuskin olisivat niin kunnianhimoisia yksilöitä, kuin naiset miesten maailmassa. Siivoaminen sujuisi nopeammin, kun ei tarvitse käskyttää miestä samalla kun siivoaa, se aika mikä menisi komentamiseen ja neuvomiseen (jotta asiat hoituisivat täydellisesti) siinä ajassa ehtisi loistavasti siivota keittiön. Kauppareissuilla ei menisi 10 minuuttia kauempaa, kun naisella on lappu mukana jossa lukee mitä ostetaan ja muuta ei ole tarpeen silloin ostaa. Pienet remontitkin hoituvat puolta nopsemmin, kun ei tarvitse ensin tehdä tietokoneella alustavaa suunnitelmaa miten asiat tulisi toteuttaa, vaan tartutaan tuumasta toimeen ja pannaan hanskat heilumaan. siinähän sitä samalla touhutessa voi jo ajatella seuraavaa askelta.

Sitten tämä auton hankinta. Miksi ihmeessä miesten täytyy kahlata koko Suomen autot läpi autoa hankittaessa, kysellä toisilta saman sukupuolen edustajilta kokemuksia ja suunnitella ja epäröidä ja ei pääse sitten asiassa etenemään puusta pitkälle. Nainen ajattelisi, että tuollaista tarjousta noin siististi pidetystä ja kivanvärisestä autosta saattaa taas joutua odottamaan kuka tietää kuinka kauan. Se on auto, autoissa on väistämättäkin kaikissa vikoja, toisissa enemmän toisissa vähemmän. Mitä ihmeen väliä on sillä miten moottori hurisee, kunhan se vain hurisee. tai sillä että minkäkokoinen moottori on, kunhan se vain toimii. Tarviiko ihminen nahkaistuimia, kun kuitenkin niilläkin penkeillä istutaan housut jalassa. Tai automaattista ilmastointia, kun Jumala loi meille kaksi kättä, jolla toisella voi vääntää vipstaakkelia isommalle tai pienemmälle kun siltä tuntuu.

Sitä minä naisena ihmettelen miehissä, miksi asiat täytyy vängänväkisin saada tehtyä mahdollisimman helpoiksi ja sellaisiksi, ettei itseään rasittaisi olemassa olollaan. *huokaus* näin itsenäisyyspäivän kunniaksi hiljennyn hetkeksi kunnioittamaan niitä miehiä, jotka eivät pelänneet ruumiillista työtä, ja jotka rakensivat tätä maata käsillään.  Meidän on niin helppoa olla tekemättä TYÖTÄ tässä maassa, jonka nuo ahkerat kädet ovat meille rakentaneet. Kuinkahan me pullamössökansa tuolloin oltaisiin pärjätty. Meidän ainoa ongelma tuntuu olevan pohjimmiltaan kuitenkin tämä olemisen sietämätön keveys, kuten Milan Kunderan asian on ilmaissut.